Zone turistice

Vacanta la munte parca nu ar fi vacanta la munte daca nu exista si cateva trasee montane de care sa va puteti bucura.

Daca optati pentru Statiunea Durau, va veti putea aventura pe unul din urmatoarele doua trasee montane:

Statiunea Durau - Cabana Fantanele - Piatra Lata - Panaghia - sub Varful Toaca - Cabana Dochia;

Statiunea Durau - Poiana Viezuri - Cascada Duruitoarea - Poiana Saiusului - Cabana Dochia.

Daca veniti cu masina, in fiecare zi veti avea ocazia sa vizitati cel putin un alt obiectiv turistic din imprejurimi, cum ar fi: Lacul Rosu si Cheile Bicazului, Statiunea Borsec, Cetatea Neamt, Casa memoriala Ion Creanga de la Humulesti, Manastirea Neamt, Manastirea Sihastria si Schitul Sihla, Manastirea Agapia, Manastirea Secu, Manastirea Varatec, Manastirea Almas si altele.

Masivul Ceahlau

Nu se poate vorbi despre Masivul Ceahlau fara a aduce in discutie Parcul National Ceahlau acopera o suprafata de peste 7.742,5 ha (din cele 38.448 ha cat ocupa ariile naturale protejate din judet) fiind, dupa Parcul Forestier Vanatori, cea mai mare rezervatie naturala.

Tocmai de aceea, Masivul Ceahlau va ofera peisaje de nedescris inca din momentul in care incepeti sa inconjurati Lacul Izvorul Muntelui, apropiindu-va de Statiunea Durau, dar mai ales pe parcursul traseului montan, incantandu-va privirea atat in sezonul cald, cat si in sezonul rece.

imagine site imagine site imagine site imagine site imagine site

Cascada Duruitoarea si Varful Toaca

Cele mai reprezentative elemente ale Masivului Ceahlau sunt Cascada Duruitoarea si Varful Toaca.

Duruitoarea este situata pe Paraul Rupturii, la 1021 m altitudine si are o inaltime de 25 metri, in doua trepte. La ea se poate ajunge pornind din Statiunea Durau pe un traseu de aproximativ 2 ore, marcat cu cruce rosie. (Click aici pentru a viziona harta)

Varful Toaca (1900 m) este al doilea varf ca inaltime din Masivul Ceahlau, dupa varful Ocolasul Mare (1907 m). Cu putina vointa si un echipament corespunzator, poate fi insa urcat atat de copii de 5 ani cat si de adulti de 60 de ani. Si avand in vedere ca odata ajunsi pe culme puteti admira si fotografia peisajul mirific format de Lacul Izvorul Muntelui, satele de pe marginea sa, dealurile acoperite de padure si crestele golase, merita orice efort.

imagine site imagine site imagine site imagine site imagine site